Din jale se intrupeaza Electrica!

Titlu by Anku, text by Laura

Mi-am amintit ca era ceva cintecel, pe cind eram eu mai tinara, ale carui versuri erau cam asa “si cum staateam eu asa linistit, a venit un ciine m-a muscat si a fugit! Veniti cu noi haai hai hai hai hai, sa dam in ciine c-un pietroooi” und so weiter. Cum de mi-am amintit? Pai mi-am amintit ca exact cum stateam eu asa linistita, savurind o seara doar a mea, cu muzichie nou descoperita, ceai cu scortisoara si alte epicureisme, guvizii de la Electrica Nord jbeng imi musca tenisunea la cablaraie pret de doua secunde. Nu stiu de-au fugit dupa aia ori ba, dar in mod cert au fugit alte chestiuni: 1) suflul vital din calculator, 2) becul din baie, si 3) mie singele la cap.

Calculatorul se incapatineaza sa nu porneasca. Nici la butonul Restart, nici la butonul alalat, de pornire, cum l-o fi chemind pe el – On poate, ca Off sigur nu e. Neavind in casa apa vie, apa moarta si trei smicele de mar, apelez la instrumente mai mundane, gen surubelnite, in timp ce printre buze imi verbalizez marea simpatie pentru furnizorul de servicii electrocutate, care nu se afla la primele pagube cauzate de aceste intense intermezzo-uri ludice cu aparatele mele casnice. Intre timp ma gindesc ca totusi sunt norocoasa, de doua, ba chiar de trei ori: o data ca a revenit curentul – puteam sa ramin in intuneric, varianta deloc simpatica pentru ora 8 pm, apoi ca n-am teama de hardware, am mai desfacut unitatea si am montat-o si cablat-o la loc cu success maxim (aveam un gagiu politehnist pe vremea aia, deci e explicabil), si al treilea motiv e ala ca oricum ma gindisem sa deschid unitatea sa curat cooler-ul intern, asa, de Pasti, sa se bucure si paletutele lui.

Zis si facut. Nu detaliez operatiunea, concluzia e ca in urma curatarii cooler-ului intern am decis ca ar fi cazul sa ma las de fumat.

Dilemele mele la ora la care scriu sunt urmatoarele:

–         ce pot face eu, ca cetatean bun platnic la Electrica Nord, sa limitez aceasta agresiune asupra bunurilor mele si ce sanse am sa primesc o reactie – oricare! – de la dinsii?

–         daca tot nu a sucombat calculatorul si reusesc sa ma las de fumat, sa mai pun jalba-n protap?


5 responses to “Din jale se intrupeaza Electrica!

 • 3fmi

  by Anku
  Daca scriam eu textul se intitula „Din electric ma intrupez eu” ca am atata energie incat ma gandesc sa-mi deschid o sucursala de apartament. Dupa ce m-am curentat la toate chestiile posibile si imposibile (gen taitei pentru supa) si dupa ce oamenii din jur ma roaga insistent sa nu-i mai ating, alaltaieri am puscat toate sigurantele de la panoul blocului si am ramas putin in bezna. Acum m-am linistit, dar daca ma mai apuca incep o mica afacere cu titlul „electrica sunt eu”.

 • golanitzky

  nu poti face mare lucru pentru ca starea asta (nimeni nu raspunde de nimic, nimanui nu-i pasa de nimeni) a fost atinsa cu greu si dupa mari eforturi pe parcursul a zeci de ani: a fost nevoie ca sute de mii de oameni sa fie impuscati direct in cap, restul bipedelor sa fie inchise intr-un tarc pe fundul marii, tarc inchis de un lacat cu doispe peceti si pazit de un vrajitor rau, ajutat de prizonierii care vroiau sa traisca indiferent de pret (viata e numai una)si care cu timpul au invatat sa fie mai rai ca vrajitorul insusi…asa ca…mai e..

  • 3fmi

   by Laura
   hm, zici ca vad videoclipul de la Fatboy Slim „Right Here, Right Now” montat la un loc cu Cable Guy si Stigmata…
   Adevar e ca nu am luat in calcul lungul drum care a trebui parcurs pina la aceasta etapa! Silly me…
   Din categoria „Just a little bit of history repeating” (Propellerheads & Shirley Bassey), ghici ce s-a petrecut cu 3 secunde inainte sa postez articolul? Dap, a cazut tensiunea, shut down la toate aparatele.

 • Moniku

  Eu propun in felul urmator: ne strangem toti in fata la Electrica (vin eu in Cluj, stati linistite)luam cateva sticle de votca, facem un foc de tabara, aprindem niste tigari si le demonstram ca exista mijloace de incalzire si iluminare alternativa.
  Dupa ce in august anul trecut- uitand eu de o factura veche de doua luni in valoare de 20 de lei- Electrica mi-a taiat curentul si a pretins (evident a si primit) 200 de lei pentru reconectare, ma declar dispusa pentru orice fel de protest impotriva acestor situatii.
  Mai mult, consider ca sus-numita companie se deda la discriminare, persecutand persoanele usor amnezice, printre care ma numar.

 • Stingem lumina « 3fmi

  […] Din jale se intrupeaza Electrica! […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: