Cainii latra, eutanasierea trece

by Anku

Zilele astea, ziare, televiziuni, bloguri si alte asociatii (ba chiar si baba de vis-à-vis) au sarit de cu…vant in sus in apararea cainilor. Bravo! Ne-au demonstrat bunatatea crestina, care la noi mult prea des ramane la nivel verbal, dar e si asta un inceput (sau eternul mijloc). Dar as avea si eu o intrebare (a se citi “enervare”): “Cum de niciodata, indiferent de cate orori vedem, la tv sau, hai sa recunoastem, chiar pe strazi, nu ne mobilizam la acest nivel pentru salvarea copiilor?” Nici o vedeta sau persoana publica nu apare sa ne spuna cum doneaza ea teren pentru construirea de centre maternale cu personal calificat, cum a adunat ea de pe strazi copiii carora le-a dat de mancare, cum s-au infiintat organizatii care sa militeze si sa schimbe mentalitatea referitoare la protectia copilului, sa ia odata statul asta si sa-l dea cu capu de pereti pana pune la punct un sistem functional si bine organizat care sa lucreze in favoarea copiilor? Ne-am oripilat putin cand am auzit de asistenta maternala care a ucis un copil [hai sa recunoastem ca ne-a priit o astfel de stire, doar face, in primul rand, audienta (al doilea rand nu mai exista!) ], ne ingrozim cand auzim de copii batuti cu bestialitate, abuzati in cele mai sadice moduri, legati de lanturi, infometati, tranformati in infractori, lasati in plata Domnului, dar nu facem nimic, nu se schimba nimic! Zilele trecute am auzit stirea despre un copil lasat in grija bunicilor care ajunsese la spital in coma alcoolica, iar statul il pansase, il carpise putin si-l trimisese inapoi in grija bunicilor (eu zic ca ar fi trebuit sa-i dea si o sticla de whisky ca am inteles ca vinu’ il incercase deja copilul!) Cand vor decadea din drepturi tiganii din Faget (si de oriunde din tara asta!) care iarna de iarna dorm in corturi si isi cara copiii plin de bube si purici dezbracati si ca vai de lume si orice “parinti” care sunt incapabili sa-si creasca progeniturile? Cand va veni statul sa preia copiii ai caror parinti sunt la munca in tari cosmopolite ca sa-si mai poate cumpara foite de aur si pentru tapetul din a cinspea camera a vilei (poate asa vor intelege acesti parinti ca nevoile emotionale ale unui copil primeaza in fata celor materiale)? Cand vor exista centre specializate care sa asigure acestor copii un trai mai bun decat au in familiile lor? Cand vor exista centre pentru copiii cu probleme in care parintii sa gaseasca macar sprijin moral? Daca ati auzit de asa ceva, va rog spuneti-mi si mie sa ma inscriu la voluntariat. Eu nu am auzit…

Nu am nimic cu cainii (maidanezi sau nemaidanezi), dar poate ar trebui sa ne regandim prioritatile si sa realizam ca salvarea asta a societatii romanesti (pe care toata lumea o cauta, dar cu resemnarea lui nu se mai poate face nimic) va veni prin EDUCATIE! Sa acceptam faptul ca incepem acum si ca rezultatele se vor vedea nu maine, ci peste cativa zeci de ani, ca nu o mai putem face pentru noi, ci pentru copiii nostri (da, copiii astia care merg la ore de pian si de engleza). Sau daca motivul asta nu e destul de bun sa-l alegem pe cel pragmatic: copiii carora azi le intoarcem spatele ne vor plati pensiile si vor organiza asistenta sociala pentru batrani cand noi vom fi cu pampersul in curtea azilului. EI, nu cainii! Si poate LOR le vom cere in cativa ani votul. Nu cainilor.

Publicitate

3 responses to “Cainii latra, eutanasierea trece

 • Moniku

  Vai, Anku, dar cum nu se face nimic? N-ai vazut ca s-au facut teledonuri si concerte umanitare pentru copiii…DIN HAITI??????Pe mine chestia aia m-a scos din minti complet (as in mai mult decat eram :)). De parca ai nostri copii sunt bine merci si acum, ca buni samariteni ce suntem ii ajutam pe ai altora. Hoa!!!

 • Moniku

  Azi-maine o sa vedem o propunere legislativa de a ne eutanasia copiii, ca ne cam incurca. No, opriti-ma ca acum m-am enervat.

 • 3fmi

  by Laura
  nu te ennnneeeervaaa Moniku! Fiii calmăăăăă Moniku!
  Eu ştiu de la prietena mea Izabela că Societatea de Ajutor Maltez are în Cluj o grădiniţă pentru copiii cu deficienţe locomotorii severe, şi se face terapie cu ei separat, cu fiecare. Guess what? Nu prea au fonduri. S-ar putea să îi închidă. Da nu copilu că cîinele e pretenu omului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: