O dimineaţã

by Pan Dora

La ABC-ul din bloc e o vînzãtoare nouã, o nouã stãpînã a margarinelor Fruştiuc şi Vizana, a pîinilor feliate care se stricã repede, a jeleurilor şi napolitanelor vãrsate, care stau alãturi de batoane de ciocolatã de casã, şosete bleumarin, becuri de 50, castraveţi, ţigãri, pixuri, brichete, ketchup, tãieţei, bere şi lipici atotputernic – o altã mînã micuţã, cu unghii puţin roase şi traumatizate de pusul cartofilor în pungi gata cîntãrite, oferind restul cu ferealã, dupã ce a rostit ca pe-o poezie cu vers alb, cu voce tare, pe lei grei, costul total, suma luatã şi suma de dat. Îi cer ţigãrile şi mã întreabã zîmbind: “Nu merge cafeaua fãrã?”. Îi întorc zîmbetul, puţintel uimitã, neştiind pe moment ce sã-i rãspund, apoi emit un “Da! Da!” cu gura pînã la urechi, şi se creeazã între noi un fel de complicitate caldã, care explodeazã ca focurile de artificii în dimineaţa geroasã . Apoi o iau la fugã spre casã, deşi distanţa nu e mare, doar pentru plãcerea de a simţi aerul rece biciuind obrajii încã puţin palizi de somn.

Ca şi cum ne-am cãuta fãrã a voi sã ne gãsim, ca într-o turmã zimbrii.


4 responses to “O dimineaţã

 • arcadia

  …Şi uite că din când în când zimbrii se găsesc, chiar fără a voí! 😛
  Dragi doamne, sunteţi încântătoare, separat şi împreună, glăsuirile domniilor voastre îmi vor însenina viitorul. 🙂

 • 3fmi

  🙂 Da cîtu-i de mişto cînd se găsesc! Cu boncăluit mulţămimindu-vă, facem şi noi ce putem! (Luţu tocmai s-o căpătuit cu temă de casă brînzoaice marţiale hehe!)

  • arcadia

   Ha-ha-ha-ha! Oare a mai rămas cineva care să nu fi aflat de eşecurile mele culinare? În curând n-o să mai pot scoate capul pe uliţă. :((

   Hai Lu-ţu! Hai Lu-ţu!

   =))

 • Pan Dora

  Mnoa deci problema se pune ca in bancu cu calu: ce esec, care esec?? Da esti curajoasa? ESTI! Asa ca Lutu (mester mare dragutu’ de el, da la praji cu coacere nu-i chiar ca Butler in 300) cred ca deja o invatat pe de rost postarea cu brinzoaicele (am cerut ca ninja sa sa aiba si capison, hehe)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: