Multe dulce und frumoase

By Pan Zer

Şi cum stãteam noi ‘colo cu Moniku foooaaarte concentrate la ea-n bucãtãrie, cã doar aveam a doua zi examen la English Literature, cu “Moll Flanders” (de n-o citisem) şi de-alea, la ore înaintate din noapte, cu cafea şi cu minus (ca de obicei) de ţigãri, de ne-am şi pornit sã ne luãm din staţie ţigãri Maro (aromate de pişcau la buze mai ceva ca limba neamţã), ne sunã pretenu’ Radu, student la Regie pe vremea aia, cu o întrebare de concurs România, te ador (pe vremea asta, cã pe aia nu era cazul. De emisiune, nu de sentiment!), ş-anume: “Care este cel de-al patrulea cuvînt din limba românã care se terminã în –zdã? Hehe”. Noi, ocoşe, dã-i cu “brazdã”, dã-i cu “gazdã”, dã-i cu altele, ne ies doar trei. Atîta se fãcu şi ora. Şi noi… noi într-o stare de silenţium lugubrum perplexum, aruncînd cîte-o privire furişã pe pereţi, în mod mai mult decît evident complet extrase din peisajul nenorocirilor şi noroacelor stimabilei Moll şi mormãind aceleaşi litere printre pufãiri de Maro: “…mmm… hmm.. –zdã… -zdããã… mmm… tu!… mnu…”.

N-am rezolvat-o în noaptea aia, dar îmi amintesc perfect conversaţia de dimineaţã, dupã ce am decis cã totuşi sã şi dormim o ţîrã înainte de examenul la literaturã englezã fixat la ora 8 a.m.

Laura: “Moniku, trezeşte-te. E ora 7,30”

Moniku: “Cît?? Avem timp de cafea?”

Laura: “Nu.”

Moniku: “Îs gata. Hai.”

Am luat examenul. Şi dacã bine reţin l-am asaltat pe Radu trei zile cu soluţionarea misterului, dupã care l-am înjurat douã. AMÎNdouã.


8 responses to “Multe dulce und frumoase

 • Moniku

  Oooo, sweet memories. Laura, esti de o mare delicatete (caci nu imi pot inchipui ca ai uitat). Ceea ce nu ai precizat (fiind oricum destul de greu de descris) a fost reactia mea in momentul in care m-ai anuntat ca examenul incepe peste o jumatate de ora, noi fiind in pijamale si dormind duse, visand probabil la posibile raspunsuri pentru dilema cu care ne confruntaseram o jumatate de noapte- si NU literatura engleza.
  Pentru acuratetea relatarii mentionez ca a mea reactie a fost ceva de genul: HMMM, Ce??? Cat e ceasul? Ce vrei? Lasa-ma sa dorm! Vreau sa mai dorm!! De ce ma trezesti? Ce examen? Unde? Da? Chiar? Cat e ceasul???????????, totul completat cu strambaturi de nas si incruntari din sprancene. A urmat o serie de injuraturi- cu sau fara -zda- la adresa examenului in sine si a celor care nu luasera in considerare starea noastra de spirit cand il fixasera.

 • Laura

  Draga io nu zic din casa! Lasa sa nu stie tot poporu’ cum ne trezeam noi dimineata in studentie (Tocmai mi-am amintit faza cu „Buna ziua, nu va suparati, al dumneavoastra e Mercedesu’ ala negru?”) :mrgreen:

 • Anca

  Deci n-ați citit Moll Flanders??!!! Țțțț…
  Să înțeleg că tot la 2 zile dăm o temă de casă Cititorului?

 • Laura

  🙂 Recunosc cu talpa pe inima ca NU am citit Moll Flanders nici pina in ziua de azi!
  Asta trebuia sa o alipesc la postarea ta, ca era in tema… da n-am fost capabila, tehnologic vorbind.
  Acu’ sa zica si Cititorul…

 • Rodica

  Vai,si n-ati aflat voi pataniile lui tatnti Moll!!!Tz,tz,tz! :)))))))

 • Laura

  Creierul meu era intr-o faza de „vreau sa ma sparg liber”, deci m-am abtinut… Oricum nu m-ar fi enervat la fel de tare ca Becky din Vanity Fair!!!

 • a-z

  Mazda!
  brazda, gazda, mazda=at least 3, ca si voi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: