In pace

by Pan Flute

La Recviem fusese frumos, deşi o luase cam pe nepregãtite afişul pe care era pictat cu verde numele autorului, Verdi, probabil de cãtre (încã) un tînãr alternativ, ea convinsã fiind cã se va asculta Recviemul lui Mozart. La ieşire îşi mãrturisi cã s-a regãsit cel mai mult în partea coralã şi cea intrumentalã, în timp ce soliştii o fãcuserã sã priveascã fix tãblia de lemn casetatã (cu trei reproduceri de picturã religioasã pe fond foarte albastru) pe care regizorul gãsise de cuviinţã sã o atîrne cam oblic deasupra pãrţii de mijloc a orchestrei. Nu se putea abţine de la a gîndi o sintagmã obsesivã: “Final Destination”… Dar totul a decurs conform normalului. (Ce-o mai fi şi ãla). Pe parcursul concertului îşi aminti cã mai trebuia sã execute nişte operaţiuni din seria Buna Gospodinã cã deh, sã nu ne gãseascã post-sãrbãtorile cu/ fãrã, şi gîndul ãsta se topi în altul, mai cuprinzãtor şi mai important, şi anume întrebarea dacã la întoarcere o sã vadã din tren iar fazanii şi şoimii liberi pe cîmpiile de dupã Aleşd, aici închise ochii exact cînd începea Dies irae, nici mãcar ştiind dacã de obosealã sau pur şi simplu de evadare, apoi se întrezãri ideea cã o sã scrie pe blog despre concert, şi încercã sã formuleze în cap în mod politicos faptul cã solistele aveau moace de tãntiţe de la ţarã înţolite pentru Balul de la Cãminul cultural şi voci de scene internaţionale şi cã nu-i frumos sã judeci oamenii aşa, mai ales nu e deloc relevant, nu diplomele, nu aspectul conteazã, apoi întrebarea dacã fetiţa aia de la emisiunea Ai noştri posedã talent, aia micã codatã… o fi în regulã sã munceascã “de micã” dupã cum zisese, ea avînd 7 ani sau aşa ceva, adicã noa, totuşi parcã altceva fac copiii la vîrsta aia, o fi ştiind fãtuca de Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor sãi, şi ce naiba e cu lumea asta de îs toţi deosebiţi şi talentaţi şi n-ar zice unu’ fãrã mizã dom’le eu nu mã pricep la nimic în mod deosebit şi îs tare mulţumit cu asta, şi îşi aminti de caricatura dintr-un Caţavencu vechi şi chicoti, dar nu destul de discret încît sã nu provoace privirea încruntatã a domnului chel din faţã care, în mod ciudat, tocmai se trezise, dar ea bãnui cã din cauza celor doi din spatele ei care îşi şopteau “Bã, nu fi cocalar!”. Toate astea în timp ce undeva pe fundal se contura ideea cã ce-o scrie pe blog va fi un fel de flow of consciousness de mixaj Woolf-Bengescu asupra cãruia va trona moaca de Emilie a solistei din stînga îmbrãcatã în gri strãlucios.


6 responses to “In pace

 • Anca

  EU NU MĂ PRICEP LA NIMIC ÎN MOD DEOSEBIT! Și caricatura de Cațavencu la care mă trezesc și eu râzând pe stradă e una veche cu un păsăroi care a aterizat alcoolizat în cioc, iar nevasta îl întâmpină cu „Iar ai venit acasă Airbus!”
  Tu ar trebui să scrii literatură!

 • Laura

  Hai sa facem un club! (Inca ezitam daca sa fie de oameni care SCRIU, oameni care AU UMOR sau oameni MULTUMITI, sau ambele trei…).
  Eu is multumita!!

 • arcadia

  Dacă voi vă faceţi clubu’ ăla de talente – 3fmi-club, eu o să-mi înfiinţez un fan club al clubului vostru- 1A-fan club :))

 • Laura

  😀 Draga noastra Poet Oficial de Garoafa, propun sa ne unim fortele intr-o singura organizatie intru reducerea cheltuielilor logistice si cu personalul (nu de alta da’ daca faci fan club al clubului nostru urmarea va fi in mod evident ca vom face noi un fan-club al fan-clubului tau!).

 • arcadia

  Aştept legitimaţia pe adresa obişnuită. Cotizaţia o voi plăti în avans pe un an.
  😀

 • 3fmi

  O ajuns? Am legat-o de picioruc la columba calatoare. Cotizatia…. las’ ca ne intalegem noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: