De 3 zile. (-N)coace

by Pan I. Sangelicus

Ziua 1, marţi

De bunã dimineaţã durere. De dinţi. Dentista în concediu de maternitate. Dar revine la cabinet. În august.

Pe la prînz rãsare-o scurtã. Nu o quickie. O scurtã la dreapta. Mîna dreaptã. De la şoarec, zis şi mouse.

Dup-amiazã trecut drumul dupã materie de pipat. Poftã de Bake Rolls. “Vedeţi cã s-au scumpit!” –  (vorbind la telefon) “Nu-i hibã, cît? 3,5?” (erau 3,2). “7,9”. “Ha? …?” –“S-au introdus greşit în sistem… nu le pot scoate decît aşa. Dar pe desearã se rezolvã!”. “Lãsaţi. Vin mîine”.

Ziua 2, miercuri

Farmacie. “Pentru tendonitã aveţi ceva?”. “Daaa, sigur! Avem ceva foarte foarte bun, aici”. “Cît costã?” “20,90 lei”. “Altceva nu aveţi?”. (voce de tapir cu spini în coadã) “…dacã mã lãsaţi un pic sã caut…”. “Vã rog. Aştept. A, aţi gãsit şi la 8,2 lei…”

La operã. “Paiaţe”. Se vãd doar extremele scenei. Din motive de doamnã pe rîndul din faţã. Cu coadã. Lungime medie. Tapatã. Foarte tapatã. Scenarii care includ foarfeci, brichete, arici şi gumã de mestecat mestecatã. La pauzã schimb de locuri cu Luţu. “Bunã seara, eu sînt Prologul” (clovnul Tonio). Luţu pufneşte. “Am  înţeles ‘ eu sînt proctologul’!”. Pufnitura se dubleazã.

Ziua 3, joi

Se stricã televizorul. În garanţie. Numãr de service 1 (fix). Nu rãspunde nimeni. Numãr de service 2 (fix). Nealocat. Numãr de service 3 (mobil). “Nu, nu ne ocupãm noi. Încercaţi la numerele de fix”. Se sunã la producãtor. Operatorul recomandã sunarea la numãr de service 1 (fix), 2 (fix). A, nu rãspunde nimeni? Oferã numãr de service 3 (mobil). Aaaaaa, nu se mai ocupã? Oferã numãr alt service, 4. Mobil. Sunã. Cineva rãspunde. Garanţie sau post-garanţie? Ce fel de aparat? Ce problemã? Sigur, veniţi mîine cu televizorul în ambalajul original cu tot setul de acte. A nu, noi nu ne deplasãm la domiciliu.

Cicã se încãlzeşte vremea pe weekend.

Reclame

6 responses to “De 3 zile. (-N)coace

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: