In arii libere

by Pan Adol

Sigur ca au fost vinzoleala, circulatie strangulata, galagie, terase, vuvuzele, halbe, mizerie, giboni, ipochimeni, clowni, agenti, vint, soare, canicula, chicoteli, blitz-uri, flori, concerte, dans, muzici, poezie, plimbari, lichide, vata pe bat, popcorn, halbe, gunoaie, afise, programe, tigari urmate de mucuri aruncate, culori, naduseala, parfumuri, banci ude, cozi la simigerie, beri la doze, urlete, chicoteli, impinsaturi, intilniri ratate, poze, pupaturi, miorlaieli, smartphone-uri, paza, blocaje, cozi la toalete publice, baloane impletite, sisaieli, sosete albe in sandale, sosete albe in slapi, sosete albe in pantofi de lac, sticle de 0,5 de apa plata, esarfe, halbe, tiriit de scaune, zgomot de pungi, limbi straine, puf de plopi plutind.

Nici n-aveau cum lipsi, fiind zilele orasului.

Surpriza a fost concertul de duminica seara, o suita de arii din opere celebre interpretate de instrumentisti, solisti si cor apartinind Operei Romane, Operei Maghiare si Filarmonicii de Stat Transilvania. A fost surpriza fiindca s-au adunat toti, chestie de care nu am auzit sa se fi intimplat pina acum, fiindca au concertat in aer liber, fiindca Piata Unirii era plina de oameni, fiindca la final publicul a aplaudat in picioare minute intregi, fiindca in ciuda micilor incidente de sonorizare si a sentimentului straniu de a fuma si bea bere din doza pe Nessun Dorma, in ciuda faptului ca aveam niste conversatii de neaveniti de soiul „Ma, asta de unde ii? Ca mi -i tare cunoscuta! Ii din Puccini?”- „Mnu… cred ca ii din aia cu Egiptu’!” – „Care `aia cu Egiptu`?? Cleopatra?” etc.,  in ciuda frigutului sosit pe nepusa-masa si a tinerilor macaci care emiteau aiureli doar de dragul de a se auzi, am ajuns acasa cu sentimentul ca sint un om mai luminos. Vorba lui Mo: „Atiiiiiiiiit!!”

Poze mai are si A.M., facute cu un aparat de vreo 785 de ori mai bun decit asta micu’ al meu, de respira greu, deci sa va luati de A.M. sa scoata materialu’!

Deci cam asa a fost:

Această prezentare necesită JavaScript.

La Nea’ Piersic n-am mai stat ca ne era cam foame.


7 responses to “In arii libere

 • Anca

  Cred că în loc de frunză la brand tanti aia blondă trebuia să pună șoseta albă!
  Mă bucur că ați ajuns la opera, chiar dacă într-un cadru mai special. Eu tocmai vroiam să scriu cum n-am pic de spirit cetățenesc pentru că am evadat din urbe chiar de zilele orașului…

 • Dan P. Ulea

  …mda…
  …deci, de 3 x „halbe” + „beri la doze” + „o doza de bere Nessun Dorma”
  Scuze ca am retinut doar esentialul.
  Traiasca Zi-lele Clujului !

 • Laura

  @Anca, las’, foarte bine ca ati evadat!! Bune exemplare civice putem fi in fiecare zi, nu numa de zilele orasului!
  @Dan… ase-mi place de lectorii avizati care sesizeaza aluziile metilo- …. aioi! meta-literare!!!

 • ramu`

  experienta unica nu?….sa asculti muzica clasica …aaaa…unele dintre cele mai bune arii intre peturi, chistoace ,comentarii despre pipitzele de langa tine si…nelipsitul miros de mici pe gratar!!….interesant! :()

  • 3fmi

   Pai deh, toate elementele adiacente or fi un soi de compensatie pentru faptul ca a fost gratuit spectacolul… Sau o fi comportamentul de piine-si-circ al omului in multime 😀 Oricum parca ariile au spalat toate mirosurile!

 • arcadia

  Bre, du-i lu’ dom’ Pan S.E. Luţu micul dejun la pat vreo trei luni şi roagă-l ca de zilele viitoare ale oraşului şă-ţi ia un aparat de 785 de ori mai bun ca ăsta, să faci poze macro la cheliile de la concert! =))

  Fată, m-ai spart cu poza aia! =))

 • 3fmi

  :))) Arcadear, lucrurile au decurs cam asa:
  – eu: „Uite draga, micul dejun” (printre hihiuri si smuceligeli dulcici, caz’ doar m-am trezit cu juma’ de ora mai repede pentru dublu tulupu’ asta!!)
  – dom’ Pan Seu: „Ihi. Bruschete? Mda cascaval di ce n-ai pus. Stai ca rezolv io!”
  Concluzie 1: there is no fockin’ way sa mai dureze inca 89 de zile scenariul asta!
  Concluzie 2: cu o poza cu chelii deformate TOTI sintem datori! (Poate cu un macro mai bun evidentiam si samponul cu unt de kiritekanawa…)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: