O întîmplare ciudată cu un cîine. La miezul nopții

După o seară cu o bună și veche prietenă – o întîlnire din aia în care, deși nu te-ai văzut de 3 ani, reiei rîsetele și  curge discuția ca și cum te-ai văzut ultima dată acum 3 ore – ajung în fața scării, în jur de ora 12 post-meridian. Cald, liniște, privighetori (cred. Dacă nu ele sigur niște guguștiuci turmentați. Oricum uguituri și stele). Din direcția opusă răsar în pas (cam prea) vioi un el ș-o ea c-un cîine gri crețuliu, din ăla de nu i se văd ochii și are coada ciot și se agită mult și degeaba. Genul de cîine care dacă ar avea coada mai lungă s-ar învîrti după ea. Trage fornăind spre scară. Tipu ține greu lesa. Tipa are niște nelămuriri, intuiesc – de înțeles nu înțeleg ce îi spune, căci ungureasca mea se limitează la cîteva expresii culinare care n-au apărut în decursul conversației lor. Ajung la scară chiar în fața mea și-i las. Pare o dispută legată de alte persoane de sex feminin care oareșcum i-au sărit tînărului în brațe, după cum ironic mimează prietena lui. Tipul intră sastisit în casa scării cu tot cu cățel gri și niciunul nu par să considere că domnișoara are nevoie de reparație, o lămurire, un cuvînt acolo. Ea se înfurie brusc și țișnește pe lîngă mine părăsind scara blocului dînd din mîini dezlănțuită ca o walkirie. Eu  apuc să intru pe coridorul dinspre lift, întrucîtva ușurată că voi călători fără scîntei, cum naiba să te cerți pe vremea asta cînd orașul e plin de parfum de tei?  El, cu un dublu tulup șlăpuiește pe lîngă mine spre ieșire. Mnah. E liniște în casa scării. Liftul vine schiorțăind din încheieturile lui de lift, și cînd dau să deschid ușa să urc zzum! Cîrlioțatul gri lipăie și alunecă în viteză de după colț, mai să dea cu botul de perete, și se instalează agitat în lift. Mi se face milă de el, lesa îi atîrnă jalnic, caută, e clar că nu pricepe ce se petrece, nu e sigur pe nimic, nu știe dacă să stea în lift, să iasă, afară nu sînt decît eu și eu nu-s ce trebuie. Scheaună un pic, dar mă ascultă cînd îl poftesc afară, că ce sa fac cu el, nici nu știu cine-s stăpînii ăia ai lui. Și îl aud cînd ajung la etaj cum amușină și lipăie de nebun prin scară, după miezul nopții, singur.


6 responses to “O întîmplare ciudată cu un cîine. La miezul nopții

 • ch3815h

  vara e cald, da, pana si noaptea. nici cainii nu pot dormi, ca nu-s pe teritoriul lor, ca zapaucii ce-i tin uita sa-i reaudca.

 • arcadia

  Doamne, e o conspirație a câinilor, bag de samă :O
  Toți, fără deosebire suntem bântuiți de câini….

  Fetelor, văratec și răcoritor șablonul vostru verde-albăstriu 😀 Vă pun câte-o armerie la chipiu să vă ție cheful viu :))

  • 3fmi

   Daaaaa, e o cîinofranconerie, noroc că nu hăulesc cu toții! Am sesizat în schimb că-cepe sezonul la pisici – știi, sunetele alea de Chucky în ciorapi mirosindu-se cu Freddie Kruger. Să dea Pedigree să trecem cu bine de aceste momente.
   Mulțumim, te așteptăm în curtea noastră răcoroasă la un blue curacao în ton cu tonul!

   • arcadia

    Am venit! 😀 Am adus și socată rece și tartă cu rabarbăr.
    Ce ziceați c-ați mai făcut cât am fo io plecată? 😀

   • 3fmi

    Sărna! Pfoai deci e demențială tarta! Să te așezi rogu-te pe țol, nu nu acolo, mai lîngă caiși, că unde vrusăși tălică trage un pic de la pivniță. Și stai să chem s-aducă dulceața. Și povestim acuși, acuși, doar să alunece soarele spre munți, s-avem suflu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: