De-ai noștri. Azi: dușmanii

Dimineața asta a fost grea extragerea dintre plăpumi. Din cauza presiunii atmosferice, a oboselii acumulate, a entuziasmului debordant stîrnit de ideea de a merge la lucru, știe naiba de ce, cert e că puteam juca cu succes mediu spre mare un rol de plantă din producția Twilight. Și cum stăteam așa, cu ochii vagi și urechile împăienjenite că încă nu băusem strop de cafea, în timpan mi se prelinge o știre. Devin atentă, focalizez privirea. Știre TV despre un  lăutar (din Dîmbovița, dar nu bag mîna-n foc) și cumnatul (sau vărul sau fratele, nu rețin) său, care au fost mișelește caftiți ba cu cuțit, ba cu furcă, ba cu alte obiecte contondente sau arme albe. Imagini cu lăutarul supărat și pansat, cu ruda sa în scaunul cu rotile (deși era bandajat la umăr) și pe fundal vocea reporterului, mustind de milă, solicitudine, dar și un iz de trufie, așa, ca omul cu experiență de viață care știe mai bine cum stă treaba și are nevoie doar de confirmarea celuilalt: ”De ce v-au atacat? Erau dușmani de-ai dumneavoastră?”…

M-am tîrît gînditoare spre aragaz, storcoșind, în timp ce-mi turnam cafeaua, niște gîndaci de-ai mei de bucătărie.


4 responses to “De-ai noștri. Azi: dușmanii

 • ch3815h

  mai e pana incepe olimpiada! tembelizoru’ chiar nu-i bun la ore de stirit! ca senzationeaza prea! 🙂

  • 3fmi

   Căci discursul știrist într-atît de tare s-a mulat pe senzaționare încît pare că dacă pîn-acu aveai gașcă de prekini, acu se necesită să ai și de dușmani, altfel nu ești valabil, neavînd nici un drept să fii înjunghiat. Mai bine Wild!

 • arcadia

  Din același ciclu de știri senzaționale mi-a plăcut aia în care reporterul relata cum într-o încăierare d-aste între interlopi un polițis a fost rănit de infractori. Io deja-mi imaginam un polițist eviscerat de ”dușmani” când hop imaginea: polițistul cu urme de dinți pe mână. Infractorulș îl mușcase. El, brav apărător al legii, nici măcar nu sângerase! =)) =))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: