Propulsia…

…pe zilele din urmă constă în cuvinte care mi-au dat de gîndit.

”(…) o reprezentație de balet zilnic, pe bani mulți: Într-o firmă de renume, oamenii de la centrală au mai multe call-uri cu cei din teren, în fiecare zi: dimineața – “Ce veți face azi, cui vindeți, unde mergeți?”, la prȃnz – “Cum stați vs. plan, cum merge?”, iar spre seară trebuie să ia cifrele “actuals” şi să tragă concluziile.

Din păcate, schimbarea voluntară este greu de făcut. Cum să accepte directorii din top management că ei sunt parte din problemă, şi că trebuie să schimbe ceva, urgent, înainte de a trece camionul peste şanțul în care se afundă tot mai adȃnc?  E vorba de prestigiu personal, de schimbarea unor obiceiuri şi de pierderea unor beneficii, poate chiar de desființarea pozițiilor fără impact real. Din fericire, tot ei sunt şi parte din soluție. Este nevoie de un director curajos, cinstit şi realist, care să se apuce de reconstruit pȃnă nu e prea tȃrziu, cu resursele pe care încă le mai are la dispoziție.” (sursa: Viorel Apetrei)

Poti fi cu adevarat fericit intr-o relatie de dragoste? Da, dar dragostea nu este responsabila pentru intreaga ta fericire. Dupa ce intr-un final au gasit dragostea adevarata, multi oameni au un sentiment de vid interior si de panica la perspectiva de a-si petrece restul vietii in acea formula predictibila. Nu pune povara intregii tale impliniri pe relatie: exista o portiune din drum pe care trebuie sa o faci singur pentru a trai un sentiment plenar de fericire.” (sursa: Sofia Dumitriu în Art de Vivre)

”(…)Într-un anumit ceas al vieții trebuie să sari în gol având drept parașută dorinșa de a te înălța. E dificil dar reprezintă singura modalitate de a-ți da seama că poți zbura. Dacă este admis faptul că poți cunoaște pe cineva numai după ce l-ai combătut, e limpede că prima persoană ce trebuie combătută este propria persoană. ” (sursa: Lorette Nobécourt, Viața morților e în noi, roman, copiere de manu propria)

Desigur, au mai fost și alte impulsionări de-a lungul zilelor care-au trecut, un preot destupat la minte (rara avis), un frig de toamnă, cărți ca recompensă de la Hyperliteratura fiindcă mi-ați citit articolele pline de substanță, drumuri medicale bifate, traducere TEI terminată (mă rog, aci nu e hăpt de laudă că am depășit termenul, dar deh, am piscălit mult la formatare), întîlnit cu Fetele în context atît de mișto (botez),în genere o foială interioară care pregătește o lansare țîșnitoare doar în sus!

 

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: